sportsnuffelweken

Sportsnuffellessen in de gemeente Heerenveen!!

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 hebben op school informatie meegekregen over Sportsnuffellessen. Het is voor deze kinderen mogelijk om via deze Sportsnuffellessen een aantal keren per jaar (vaak gratis) een sportvereniging te bezoeken om deze sport een keer te ervaren. Uiteraard willen we stimuleren dat alle kinderen voldoende bewegen en sporten en via deze weg kunnen kinderen zelf ook op een soort 'ontdekkingsreis' gaan naar de sport die goed bij ze past.

De afgelopen jaren heeft het project 'Sportsnuffelweken' altijd in de gemeente Heerenveen gedraaid. Dit project gaf basisschoolkinderen de kans om na schooltijd kennis te maken met verschillende sporten en was altijd een groot succes. Op school werden boekjes uitgedeeld waar het volledige sportaanbod in te vinden was en zo konden kinderen een gerichte keuze maken bij welke sportvereniging ze een keertje wilden meedraaien.

Vanaf dit jaar is het project in een nieuw jasje gestoken. Ten eerste vervallen de boekjes en is het complete aanbod digitaal te vinden. Daarnaast krijgen de kinderen een speciaal Sportpaspoort. Met dit Sportpaspoort kunnen kinderen stickers verdienen bij elke sportsnuffelactiviteit die ze volgen. Bij een volle kaart met drie stickers mogen kinderen bij de balie van 'Sportstad Heerenveen' een 'Schat' ophalen.

Let op! De Sportsnuffellessen zijn dit jaar niet aan een bepaalde periode gebonden. Dit houdt in dat de lessen gedurende het gehele jaar zullen plaatsvinden. Zo kunnen sportverenigingen namelijk de activiteit aanbieden op het moment dat het voor hun eigen vereniging het beste uitkomt. Het aanbod op de website kan dus af en toe veranderen. We willen dan u er dan ook op attenderen om regelmatig de site in de gaten te houden, zodat u goed alle nieuwe ontwikkelingen kunt volgen.

Aanmelden
Om aan te melden of voor meer informatie over het complete aanbod van sportsnuffelactiviteiten kunt u gaan naar de volgende website:

Wij hopen op wederom een hoop aanmeldingen voor alle sportlessen en dat we er wederom, met alle kinderen uit de gemeente Heerenveen, een fantastisch sportief en gezond schooljaar van kunnen maken!

Heeft u vragen? stuur dan een email met uw vraag naar: sportsnuffellessen@sportstadheerenveen.nl

Menco van der Weg
Combinatiefunctionaris Sport