Agenda

ouderavond Mindset

     
Mar
18
ouderavond Mindset
  Datum 18 maart 2019
  Tijd 19:30  - 21:00  uur
  Bijzonderheden

Je hebt kinderen die uitdagingen op school met veel plezier aangaan, die hard werken voor goede resultaten en die zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, zoals onvoldoendes. Er zijn echter ook kinderen die het liefst alleen gemakkelijke opdrachten doen en die zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Vaak is hun motivatie voor school daardoor niet optimaal.
Wat blijkt? De manier waarop mensen hun intelligentie en mogelijkheden zien, is van grote invloed op de groei die ze doormaken. Een vaste mindset belemmert ontwikkeling. Een groeimindset zorgt voor motivatie en doorzettingsvermogen en is onmisbaar voor het ontplooien van talenten. Het goede nieuws is dat je kinderen kunt helpen bij het ontwikkelen of versterken van een groeimindset. Ouders spelen hierbij een cruciale rol.
Tijdens deze ouderavond wordt op een heldere manier uitleg gegeven over de mindsettheorie van Carol Dweck en hoe je een positieve mindset bij kind(eren) (en jezelf!) kunt stimuleren en bekrachtigen.
De ouderavondMindset: de basis van talentontwikkeling! wordt gegeven door drs. Floor Raeijmaekers. Floor is ECHA Specialist in Gifted Education, eigenaar van Het TalentenLab (www.hettalentenlab.nl) en medeoprichter van Platform Mindset (www.platformmindset.nl). Ze verzorgt lezingen en trainingen, begeleidt scholen en coacht kinderen en jongeren. In haar workshops legt zij op enthousiaste wijze de link tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk.
Floor deed onderzoek naar de mindset van kinderen en ontwikkelde onder andere het Werkboek Mindset (basisonderwijs) en het Werkboek Lef (tieners).

 
Deel deze pagina