verkeersteam

Welkom op de pagina van het verkeersteam van Het Slingertouw.  Wil je meer
weten over de verkeersveiligheid, de dode hoekspiegel, de meetlat, autogordels, kinderzitjes en nog veel meer, dan ben je bij ons aan het goede adres.

Heb je suggesties voor de pagina, opmerkingen of wil je het verkeersteam komen versterken, laat ons dit dan weten!
Regelmatig publiceren wij in de nieuwsbrief van school over het verkeer rondom onze school.

De verkeerssommissie bestaat dit jaar uit de teamleden Wilma Hak en Lyanca de Jong. Als oudergeleding zit Anja Dijk in de commissie. We zijn nog op zoek naar twee ouders die haar willen helpen. Dus wie heeft zin om daadwerkelijk een steentje bij de dragen aan de verkeersveiligheid van de kinderen van onze school in al zijn facetten??

* Het doel van de verkeerscommissie is:

* Zorgen voor ondersteuning bij de verkeerseducatie die gegeven wordt door de leerkrachten.

* Kijken naar een verkeersveilige omgeving rondom de school

* Het stimuleren van “verkeers gezond gedag”.

Daarbij hebben we contact met instanties als de gemeente, de politie, de VVN, de ANWB, de fietsersbond Friesland en werken we zoveel mogelijk samen met CBS de Burcht.

Vorig schooljaar is er een enquête gehouden door beide scholen om de verkeersveiligheid rondom De Spil in kaart te brengen. Een van de maatregelen die naar aanleiding van deze enquête genomen is bijvoorbeeld de laad- en losplek bij Talant. De grote conclusie die we gemaakt hebben is dat veel veiligheidsbevorderende maatregelen bij de verkeersdeelnemer zelf vandaan moet komen!

Nu de weersomstandigheden veranderen merken we dat veel ouders weer sneller de auto pakken. Daar is de ruimte rondom De Spil niet op berekend en uit overleg met gemeente en politie is gebleken dat er geen mogelijkheden zijn voor extra parkeerplekken. Wist u dat de boetes voor parkeren buiten de vakken kunnen oplopen tot 140 euro en op de invalideparkeerplaats zelfs 370 euro!

Houdt u ook rekening bij het halen en brengen van uw kind met het onvoorspelbare verkeersgedrag van jonge kinderen. Wij willen er graag met elkaar voor zorgen dat uw kind veilig van en naar school kan, het liefst lopend of op de fiets.