Rapportfolio

Mijn Rapportfolio                                                                                                      

Onderwijs verandert voortdurend en ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Er ontstaat steeds meer de behoefte om niet alleen de resultaten zichtbaar te maken, maar vooral ook de ontwikkeling van het kind in beeld te brengen. Een goed inzicht in het ontwikkelingsproces zorgt er voor dat gepersonaliseerd onderwijs binnen handbereik komt.

Dit is de reden waarom wij gebruik maken van het online programma ‘Mijn Rapportfolio’. We gaan hierbij uit van de relatie kind-leerkracht-ouder:

Kind

Ieder kind heeft een persoonlijke startpagina. Deze pagina kan door het kind zelf worden ingevuld, hetgeen de betrokkenheid en het eigenaarschap vergroot.

Dit ben ik en Talenten zijn deze onderdelen. In de hogere groepen kan het kind zelf al veel invullen. In de lagere groepen kan het kind samen met de leerkracht invulling geven aan de startpagina.

Leerkracht

Iedere leerkracht kan de ontwikkelingen van het kind volgen. Het is voor de leerkracht eenvoudig om gegevens in te voeren en de brede ontwikkeling van elk kind te volgen.

Ouder

MijnRapportfolio biedt ook aan ouders de mogelijkheid om mee te kijken met de ontwikkelingen van hun kind. Ouders kunnen op elk gewenst moment inloggen om de ontwikkeling van hun kind te volgen. Op deze manier wordt de ouderbetrokkenheid vergroot.

Onderdelen

Op de startpagina wordt het kind gepresenteerd aan de hand van drie onderdelen: 

  • Dit ben ik
    Een foto, zelfportret of filmpje van het kind aangevuld met een aantal tekstvakken ingevuld door de leerkracht en een aantal tekstvakken ingevuld door het kind zelf (vanaf groep 5). 
  • Zo ben ik 
    Hier kun je het sociale aspect vinden zoals samen spelen, samen werken, ervaringen delen etc. 
  • Hier ben ik trots op 
    Een collage van een aantal foto’s uit het onderdeel Talenten waar het kind zelf het meest trots op is.

Verder zijn er nog de onderdelen Vaardigheden, hier is het ouderwetse rapport te vinden. En bij Documenten zijn formulieren te vinden betreffende een boekbespreking, spreekbeurt, cito toetsen en dergelijke. 

Kijk voor meer informatie op de website Mijn Rapportfolio.
 

gerelateerde pagina's: